Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputatul Andreea Paul participă la Forumul Global al Femeilor

Bucureşti: Deputatul Andreea Paul participă la Forumul Global al Femeilor

DISTRIBUIȚI

129478  – 30062014 –  Deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PDL, va participa în perioada 1-4 iulie 2014 la Forumul Global al Femeilor din Parlamentele lumii, care va avea loc în Rwanda.

„Voi pleda pentru creșterea reprezentării femeilor în politică la nivel mondial alături de peste 100 de femei din parlamentele a 45 de țări de pe toate continentele. Agenda conferinței este încărcată și tratează probleme de actualitate. Vom discuta despre problemele cu care se confruntă femeile  – de la egalitatea de gen până la impactul și rolul femeilor în obținerea păcii și a securității. Pe 3 iulie vom dezbate noile Obiective de Dezvoltare ale Mileniului, întrucât reprezentarea politică a femeilor este solicitată mai intens la nivel mondial. La întâlniri vor participa Paul Kagame, președintele Rwandei, Erna Solberg, prim-ministrul Norvegiei și Nkosazana Dlamini-Zuma, președinta Comisiei Uniunii Africane. Pe 4 iulie voi participa la festivitățile oficiale organizate de Ziua Eliberării, care marchează 20 de ani de la sfârșitul genocidului din anul 1994 și începutul procesului de reconciliere și reconstruire a țării. De asemenea, voi avea prilejul să mă întâlnesc cu românii din Rwanda”, declarat Andreea Paul.

„Politica românească duce lipsă de prezența valorilor feminine – responsabilitatea,  grija față de ceilalți, eficiența. Cu o pondere de numai 11,7% femei în Parlament, ne situăm pe locul 105 în lume. Slaba reprezentare a femeilor se traduce în lipsa de abordare a problemelor specifice femeilor şi familiilor și a politicilor active pentru îngrijirea copiilor. Femeile au putere ca mame, ca educatoare ale cetățenilor de mâine. În mâinile lor stă viitorul unei generații, viitorul unei țări. Femeile reprezintă piatra de temelie în formarea unei generații competitive. Prin munca lor, țin în spate, fără ifose și fumuri, un popor. Trebuie să încurajăm femeile și să le dăm încredere în ele însele, să le îndemnăm să se implice, să le facem să conștientizeze că sunt cu adevărat valoroase. În România sau Rwanda, un lucru este cert: femeile reprezintă o piață emergentă cu un potențial ridicat de competenţă, ambiţie, ingeniozitate. Avem nevoie să vorbim mai mult despre valorile feminine: colaborare, înțelegere, armonie – atât de necesare în România de astăzi”, a adăugat deputatul PDL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.