Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Kovesi, greu de impresionat

Bucureşti: Kovesi, greu de impresionat

DISTRIBUIȚI

128790 – 02062014  –  Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat duminica, la B1Tv, ca este posibil sa apara, in urma investigatiilor efectuate in ultima perioada de procurori, „o tentatie” a unor politicieni de a modifica competentele DNA sau de a reorganiza institutia.

„Nu am niste informatii reale sau nu avem niste proiecte de lege pe care sa le putem comenta. Insa, probabil, datorita investigatiilor din ultima perioada va exista aceasta tentatie din partea unor oameni politici de a modifica competentele, de a reorganiza structura, de a schimba din atributiile pe care le are”, a afirmat Kovesi.

Ea a subliniat ca primul an al mandatului de procuror sef al DNA a fost provocator, deoarece a venit o echipa care a continuat investigarea dosarelor de coruptie la nivel inalt.

„Au fost mai multe tentative de a modifica diverse competente pe care directia le are. A fost un an al provocarilor si din perspectiva functiilor de conducere, pentru ca au fost momente in care, datorita dosarelor investigate, anumiti procurori si-au pierdut temporar functiile de conducere. Nu ne intereseaza foarte mult ce se intampla in spatiul politic. Ne poate influenta doar din punct de vedere legislativ. Din punct de vedere tehnic este tot un an al provocarilor pentru ca avem de implementat doua coduri noi, noul Cod penal si noul Cod de procedura penala. In rest, provocarile cred ca sunt aceleasi pentru orice structura care investigheaza dosare de coruptie la nivel inalt”, a explicat seful DNA.

Kovesi a subliniat ca procurorii s-au obisnuit cu presiunea politicului in an electoral:  „Presiune, am putea spune, din partea politicului poate fi prin declaratiile pe care le fac politicienii, dar care ne lasa reci. Suntem deja obisnuiti cu aceste atacuri si procurorii cu care lucrez in fiecare zi sunt destul de maturi incat sa nu fie foarte atenti la aceste declaratii. Presiunea poate fi din perspectiva modificarii legislatiei”, a mai mentionat ea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.