Acasă Anchete Justitie Miniștrii Justiției au discutat la JAI despre extinderea competențelor Parchetului European

Miniștrii Justiției au discutat la JAI despre extinderea competențelor Parchetului European

DISTRIBUIȚI

170710 – 06122023 – Ministrul Justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, a participat, în data de 4 decembrie 2023, la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), desfășurat la Bruxelles.

În cadrul reuniunii Consiliului JAI a avut loc, în prezența procurorului șef al EPPO Laura Codruța Kövesi și a comisarului pe justiție Didier Reynders, un schimb de opinii pe tema relației EPPO cu autoritățile naționale.

Extinderea competențelor Parchetului European a fost un numitor comun al luărilor de poziție din partea miniștrilor de justiție participanți, iar România și-a exprimat deschiderea pentru această extindere, precum și pentru consolidarea legislației de combatere a infracționalității la nivel european.

De asemenea, au fost prezentate demersurile din aria răspunsului sistemului judiciar și luptei împotriva impunității în ceea ce privește crimele comise în legătură cu agresiunea Rusiei în Ucraina, cu referire la consolidarea regimului de sancțiuni UE.

În marja reuniunii, Alina-Ștefania Gorghiu a avut o întrevedere cu ministrul justiției din Franța, Éric Dupond-Moretti și cu ministrul belgian al justiției, Paul Van Tigchelt. Unul dintre subiecte s-a referit la condițiile de detenție din penitenciarele românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.