Acasă Social Aparare Detașamentul Forțelor Aeriene turce dislocat în România și-a început misiunea

Detașamentul Forțelor Aeriene turce dislocat în România și-a început misiunea

DISTRIBUIȚI

170711 – 06122023 –  Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Turce aflat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită.

Au fost prezenți și ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç Altan, comandantul Centrului de Operații Aeriene Multinaționale Torrejon, generalul-locotenent Juan Pablo Sánchez De Lara,  comandantul Forțelor Aeriene din Turcia, generalul Ziya Cemal Kadioğlu, și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi.

Forțele Aeriene turce participă, în premieră, la misiune NATO de Poliție Aeriană Întărită pentru protejarea spațiului aerian aliat și menținerea securității și stabilității în regiunea noastră.

Detașamentul din Turcia, format din aproximativ 80 de militari (piloți și personal tehnic) și patru aeronave F-16, au ajuns în luna noiembrie în baza aeriană de la Borcea, unde, împreună cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române, vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Acestea se alătură avioanelor germane Eurofighters de la Mihail Kogălniceanu, sprijinite de sistemul francez de apărare aeriană de suprafață MAMBA, desfășurat la Capu Midia.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.