Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: NATO caută unităţi militare în România pentru instruire în comun

Bucureşti: NATO caută unităţi militare în România pentru instruire în comun

DISTRIBUIȚI

129141 – 17062014 – Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, s-a întâlnit la sediul MApN, cu şeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit (JFC) de la Napoli, generalul-locotenent Leonardo di Marco.

În cadrul întrevederii, cei doi lideri militari au discutat despre rolul şi locul Comandamentului Aliat şi despre faptul că, pentru România, colaborarea continuă într-o nouă abordare, în contextul conceptului „Regional focus”, potrivit unui comunicat al MApN.

„JFC Napoli are un rol important pentru aplicarea măsurilor de reasigurare şi solidaritate stabilite la nivel aliat, precum şi în implementarea deciziilor viitorului Summit al NATO din Ţara Galilor”, a subliniat şeful SMG.

De asemenea, şeful de stat major al JFC Napoli a spus: “România este un membru puternic al Alianţei Nord-Atlantice, implicat în activităţile de creştere şi adaptare a capacităţii de apărare pentru asigurarea unui nivel ridicat de răspuns al NATO, cerut de dinamica mediului actual de securitate”.

Delegaţia condusă de generalul-locotenent Di Marco va vizita mai multe unităţi militare pentru a identifica posibile zone de instruire în comun a trupelor aliate. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.