Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Senatului cere CSM să se autosesizeze în cazul Bercea

Bucureşti: Preşedintele Senatului cere CSM să se autosesizeze în cazul Bercea

DISTRIBUIȚI

129416  – 27062014 – Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a adresat, joi, o scrisoare presedintelui CSM, judecatorul Adrian Bordea, caruia ii cere sa se autosesizeze in cazul Bercea, cu toate ca CSM a facut deja acest lucru.

In scrisoare, Tariceanu sustine ca arestarea fratelui presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, „a produs o vie emotie in opinia publica romaneasca si a generat ecouri internationale semnificative”.

Mai mult, presedintele Senatului sustine ca directorul SRI, George Maior, a oferit noi informatii la audierile din Parlament, iar la toate acestea se adauga si dezvaluirile facute de presa in respectivul dosar.

Tariceanu afirma in scrisoare ca nu doreste sa se amestece in activitatea Puterii judecatoresti, ci doreste sa o protejeze. „Nu consider comunicarea transparenta si conforma cu prevederile constitutionale intre Puterile statului ca o imixtiune, ca o presiune, ci ca pe un act normal in vederea bunei functionari a institutiilor”, precizeaza Tariceanu.

Pe de alta parte insa, el afirma ca probele din dosarele lui Bercea Mondial si celelalte informatii aparute in mass-media „creeaza suspiciuni rezonabile privitoare la o posibila imixtiune a unui segment al Puterii Executive in desfasurarea actului de Justitie”, motiv pentru care el este de parere ca CSM trebuie sa dea un raspuns in aceasta privinta.

 „Prezenta scrisoare nu se constituie intr-o sesizare adresata CSM privind speta de mai sus, ci se incadreaza in limitele comunicarii transparente intre puterile statului”, se mai arata in scrisoare, precizandu-se totodata ca „CSM are libertatea sa decida oportunitatea declansarii procedurilor”.

CSM s-a autosesizat la scurt timp dupa ce Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, le-a strigat jurnalistilor, din duba in care fusese adus la DNA, ca a dat mita o suma totala de 2 milioane de euro, nu doar fratelui presedintelui, Mircea Basescu, ci si procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si presedintelui Inaltei Curti, judecatorul Livia Stanciu, precum si lui Vasile Blaga.

Toti trei au respins vehement aceasta acuzatie, iar Bercea Mondial a refuzat sa faca aceleasi acuzatii si oficial, in fata magistratilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.