Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şefi noi la Poşta Română

Bucureşti: Şefi noi la Poşta Română

DISTRIBUIȚI

129026 – 11062014 –  Alexandru Petrescu este noul director al Poştei Române. Instituţia are şi un nou Consiliu de Administraţie. Directorul executiv al companiei Poşta Română, Alexandru Petrescu, a fost numit în funcţia de director general interimar al instituţiei. Numirea a fost făcută în prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie care s-a reunit ieri şi în cadrul căreia Ludwik Leszek Sobolewski directorul General al Bursei de Valori București (BVB) a fost ales președinte al CA.

În cadrul ședinţelor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Companiei Naționale Poșta Română S.A. (CNPR) care au avut loc în datele de 5, 6 și 10 iunie 2014, la care au participat reprezentantul Ministerului pentru Societatea Informațională (MSI) și cel al SC Fondul Proprietatea (FP), s-a decis în unanimitate revocarea următoarelor persoane din calitatea de membri în Consiliul de Administraţie (CA): Ion Smeeianu, Adrian Apolzan, Dinu Sava Malacopol, Andreea Dana Stănescu, Gelil Eserghep, Sorana Baciu.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, cei de mai sus au fost revocaţi din funcţie pentru că au aprobat majorarea salariilor prin încheierea Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă fără respectarea normelor legale în vigoare.

Alte motive sunt nerespectarea obligațiilor de prudență, diligență și loialitate, acționând contrar intereselor CNPR şi pentru că au încălcat obligația de supraveghere ce decurge din prevederile Legii 31/1990.

AGA a decis numirea unui nou Consiliu de Administrație provizoriu al Companiei Naţionale Poşta Română, acesta fiind compus dinLudwik Leszek Sobolewski, Alexandru Petrescu, Dante Stein, Rodica Bîzdoacă, Benoit Pleska, Sorinel Diță și Adrian Cighi.

Priorităţile noului Consiliu de Administraţie sunt consolidarea echilibrului financiar al societății, relansarea procesului de privatizare și renegocierea cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din          România a Actului Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă pentru a se asigura condiţiile sustenabile din punct de vedere financiar a activităţii Companiei Naţionale Poşta Română SA.

Statul Român prin MSI deține 75% din acțiunile CNPR, iar restul de 25% sunt deținute de Fondul Proprietatea. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.