Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Două clase profesionale speciale pentru Dacia

București: Două clase profesionale speciale pentru Dacia

DISTRIBUIȚI

129960 – 17072014 Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, S.C. Automobile Dacia S.A. şi Primăria Mioveni au semnat miercuri, 16 iulie, la Palatul Victoria, un protocol de colaborare pentru înfiinţarea şi susţinerea funcţionării a două clase de învăţământ profesional pentru calificarea profesională sculer-matriţer, începând cu anul şcolar 2014-2015. Documentul a fost semnat în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi se înscrie în strategia guvernamentală de implicare a mediului privat în revitalizarea învăţământului profesional şi tehnic din România.

Cele două formaţiuni şcolare, cu ani de absolvire 2016 (clasa a X-a) şi 2017 (clasa a IX-a), vor funcţiona în cadrul Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni. Obligaţia de a le înfiinţa revine ISJ Argeş şi Primăriei Mioveni, în timp ce S.C. Automobile Dacia S.A. se obligă să se implice în pregătirea practică a elevilor, să asigure personalul calificat şi echipamentul adecvat specializării. Pe cheltuiala S.C. Automobile Dacia S.A. elevii vor beneficia de masa de prânz pe toată perioada de derulare a stagiului practic, de echipament individual de protecţie şi de transportul de la sediul liceului până la locul de desfăşurare a stagiului practic şi retur. De asemenea, compania va contribui la instruirea cadrelor didactice ce vor preda elevilor din cele două clase şi va asigura oportunităţi de angajare pentru absolvenţi.

Suplimentar, Dacia S.A. va pune la dispoziţie şi o bursă de studii în valoare de 200 de lei, net, lunar, care se adaugă sprijinului financiar acordat de Guvernul României/Consiliul Local. Pentru acordarea bursei şi menţinerea statutului de bursier, elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă o prezenţă la cursuri de minimum 95%, să aibă media generală minimum 7, să nu aibă abateri disciplinare şi să fie să fie apţi din punct de vedere medical.

Primăria Mioveni se angajează să promoveze acest tip de specializare realizată în parteneriat şi să asigure fondurile necesare elevilor care doresc să urmeze cursurile celor două clase ce urmează a fi înfiinţate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.