Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Statut al Elevilor de la 1 septembrie 2014

București: Statut al Elevilor de la 1 septembrie 2014

DISTRIBUIȚI

129780 – 11072014 – Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) au participat, zilele trecute, la o ședință cu ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, alături de care s-a stabilit o serie importantă de aspecte. Pe de o parte, acesta și-a asumat ca, odată cu regulamentul de funcționare al Consiliului de Administrație și al Regulamentului de Organizare Internă ale Unităților de Învățământ, va fi aprobat, până la 1 septembrie, și Statutul Elevilor.

În ceea privește prezența elevului în Consiliul de Administrație, Consiliul Național al Elevilor a convenit cu cei din minister să pregătească o listă cu situațiile în care reprezentantul elevilor nu va putea fi prezent în cadrul acestor ședințe. În unitățile de învățământ care nu vor invita reprezentantul elevilor în C.A. decizia nu va fi validă.

Situația diplomelor a fost și ea abordată în ședința cu ministrul. De asemenea, CNE a propus ca reprezentanții elevilor să vină cu propuneri care să vizeze elaborarea programei școlare, având în vedere faptul că aceasta nu este tocmai adaptată nevoilor și condițiilor socio-economice. Iar, spre final, MEN şi-a asumat finanţarea unei adunări generale extraordinare în cadrul căreia să se desfășoare toate alegerile regionale, lucru benefic având în vedere că membrii vor avea ocazia să se cunoască mai bine în vederea unor alegeri informate privind sesiusiunea electorală de alegere a preşedintelui şi a secretarilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.