Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu: “UDMR nu va iesi de la guvernare”

Bucureşti: Traian Băsescu: “UDMR nu va iesi de la guvernare”

DISTRIBUIȚI
t-basescu

129767 – 11072014 – Presedintele Basescu a declarat, joi, ca UDMR nu va iesi de la guvernare, el apreciind drept corect demersul MAE in privinta initiativei cetatenesti privind minoritatile, iar legat de reprosurile lui Kelemen Hunor a spus: „Cand UDMR s-a aliat demersului pe care il sustine a informat statul roman?”.

„Daca UDMR ar iesi de la guvernare, nu ar fi instabilitate politica, pentru ca Guvernul are o majoritate confortabila si fara UDMR. Tocmai de aceea isi permite sa le raspunda in doi peri. In al doilea rand, UDMR nu va iesi de la guvernare, le stiu traditia si modul cum gandesc”, a declarat Traian Basescu pentru Digi24.

„MAE a facut un demers corect. Am observat faptul ca UDMR reproseaza MAE ca nu s-a consultat cu ei. UDMR trebuie sa stie ca statul roman are niste reflexe care se declanseaza automat cand politicile sale sunt negate. Or, Romania are o politica cu privire la minoritati si statul roman reactioneaza ori de cate ori e cazul, cand sunt actiuni impotriva politicilor pentru minoritati, reactioneaza in linie cu traditia abordarii sale. Nu putem spune ca statul roman are o politica restrictiva fata de minoritati. Este recunoscut de toata lumea ca statul roman are o politica corecta in raport cu minoritatile, care a fost data de multe ori ca exemplu. As mai pune o intrebare – am vazut exigenta presedintelui Hunor ca nu a fost consultat. Dar, cand UDMR s-a aliat demersului pe care il sustine a informat statul roman?”, a spus presedintele.

Vineri, UDMR va discuta in sedinta Consiliului Permanent al Uniunii despre posibilitatea iesirii de la guvernare, dupa ce miercuri dimineata Kelemen Hunor si premierul Victor Ponta nu au ajuns la niciun compromis, declara secretarul general al UDMR. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.