Acasă Externe Senatorul Viorel Badea despre protestele etnicilor români din Ucraina

Senatorul Viorel Badea despre protestele etnicilor români din Ucraina

DISTRIBUIȚI
Viorel_Badea

– 130242 – 30072014 – Senatorul Viorel Badea, vicepreședinte al Comisie pentru problemele românilor de pretutindeni, a discutat cu reprezentanți ai comunității etnicilor români din regiunea Cernăuți, pentru a afla direct de la aceștia informații legate de informațiile difuzate de presă privind protestele etnicilor români din regiune. ”Mi-au transmis că astfel de proteste sunt organizate în egală măsură și de etnici ucraineni din satele din Nordul Bucovinei, nu doar de români, iar nemulțumirile tuturor sunt generate de condițiile în care sunt trimiși tinerii pe front (lipsa echipamentelor de protecție, a hranei și a unei minime pregătiri de luptă). Totodată, protestatarii solicită ca refugiații proveniți din zona de conflict să fie neîntârziat mobilizați și să fie evitată o mobilizare discriminatorie”, se arată într-un comunicat al parlamentarului.

Senatorul afirmă că susține măsurile legitime luate de autoritățile de la Kiev pentru apărarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei și atrage atenția că orice poziții publice care atentează la integritatea Ucrainei în acest context geopolitic complicat nu fac altceva decât să susțină agresiunea teroriștilor din estul statului vecin, sprijiniți nemijlocit de Moscova.

Cu toate acestea, senatorul Badea cere autorităților ucrainene să garanteze securitatea persoanelor mobilizate pentru conflictul din estul Ucrainei, în contextul celui de-al treilea val de mobilizare parțială. ). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.