Acasă Economie Studiu: Bogatii muncesc mai mult la pensie pentru ca le place

Studiu: Bogatii muncesc mai mult la pensie pentru ca le place

DISTRIBUIȚI

pensionari– 130215 – 29072014 – Este de doua ori mai probabil ca un milionar sa continue sa munceasca dupa ce ajunge la varsta pensionarii, decat un om obisnuit. De ce raman acestia in campul muncii, desi au suficient de multi bani sa se bucure linistiti de anii de aur?
Desi se puteau pensiona, o treime dintre cei cu averi cuprinse intre 1 milion si 5 milioane de dolari sunt inca activi in campul muncii. Spre comparatie, doar 15% dintre cei aflati in aceeasi categorie de varsta, dar cu averi mai mici de 250.000 de dolari, mai lucreaza inca, potrivit unui studiu Merrill Lynch si Age Wave.

Ce rost are sa mai munceasca daca sunt suficient de bogati sa se retraga din activitate? Pentru ca le place, explica CNBC. Aproape toti bogatii ramasi inca in campul muncii spun ca ei au vrut sa fie activi in continuare.

Pensionarii bogati de astazi sunt carieristi si luptatori, iar relaxarea la plaja sau alte activitati specifice celor ce se retrag din activitate nu ii pot satisface pentru mult timp. Oricine are nevoie de inca un joc, chiar si atunci cand le-a castigat pe toate.

Principalul motiv pentru care acestia nu ies inca la pensie este mentinerea sanatatii psihice. Acest motiv a fost invocat de sase ori mai des decat banii. Ei au mai mentionat ca munca la pensie ii mentine mai tineri, in forma si le pune mintea la contributie.

Dar exista inca un motiv pentru care bogatii nu se pensioneaza. Mai mult de jumatate dintre ei lucreaza pentru ei insisi. Astfel, ei isi pot stabili singuri programul de lucru, propriul salariu si directiile de dezvoltare a companiei. Iar acest lucru face munca mult mai placuta decat daca ar fi fost nevoiti sa ceara finantare si sa dea raportul in fiecare zi unor sefi.

In plus, ei privesc munca in termini mult mai flexibili decat restul. Aproape jumatate dintre pensionarii bogati si-au luat vacanta atunci cand s-au pensionat prima data. Realizatorii studiului vorbesc despre aceasta perioada ca o “pauza in cariera”. Aceasta le-a dat sansa sa se relaxeze, sa-si reincarce bateriile si sa inceapa o cariera noua.

Iar noua cariera nu trebuie sa fie neaparat la fel de impovatoare precum cea anterioara. Astfel, jumatate din pensionarii bogati si-au ales o noua cariera, care sa le ofere mai multa flexibilitate, distractie si implinire.

Spre exemplu, un fost dezvoltator imobiliar s-ar putea reprofila pe cumpararea si restaurarea de case vechi pentru a face profit. Un CEO s-ar putea orienta catre training si mentoring. Si un antreprenor s-ar putea transforma intr-un business angel.

Deci da, bogatii muncesc mai mult la pensie, dar munca lor este mult mai placuta! – PROMPT MEDIA (sursa: DailyBusiness.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.