Acasă Economie Bucureşti: Ministrul Oprea interzice prefecţilor să plece în concediu

Bucureşti: Ministrul Oprea interzice prefecţilor să plece în concediu

DISTRIBUIȚI

institutia_prefectului – 130436 – 07082014 – Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avertizat miercuri la videoconferinta cu prefectii ca in acest moment a fost instituita avertizare de cod portocaliu pe mai multe rauri si a atras atentia prefectilor din judetele Caras Severin si Timis sa aiba in vedere monitorizarea cursurilor de apa si a debitelor, precum si operationalizarea echipelor de interventie.

El a subliniat cu aceasta ocazie ca angajatii MAI sunt la datorie, „pregatiti sa intervina”, si le-a spus prefectilor ca pot apela cu incredere la ajutorul MAI.

„Va cer sa ne informati si sa actionati operativ. Noi suntem aici ca sa va sprijinim. Nu pleaca nimeni in concediu de odihna, mai ales in zonele afectate”, le-a spus Oprea prefectilor.

Ministrul de Interne a reafirmat ca „prioritatea este salvarea de vieti” si ca in prezent mai sunt afectate de inundatii 15 localitati din 7 judete (Arges, Botosani, Olt, Timis, Teleorman, Valcea si Mehedinti).

Ca urmare a inundatiilor din Valcea si Timis raman evacuate 148 de persoane, dintre care 142 de persoane din comuna Vaideeni, judetul Valcea, si sase in orasul Gataia, judetul Timis, cazate la rude, in tabara de sinistrati sau in spatii puse la dispozitie de autoritatile locale.

In comuna Vaideeni s-a amenajat o tabara de sinistrati in care s-au instalat deja 20 locuinte modulare in care sunt cazate 22 de familii cu 95 de persoane, urmand sa mai fie instalate inca sase locuinte modulare pentru 28 de familii (119 persoane).

Au fost trimise in total de la Rezervele de stat 32 de locuinte modulare in care sunt cazate persoanele care au ramas fara adapost.

Potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, pentru sprijinirea populatiei afectate au fost scoase de la rezervele de stat 20 tone combustibil, 5.000 kg alimente, peste 10.000 l apa potabila, 4.000 de paturi, 2.000 de saltele, distribuite in judetele Olt, Arges si Dolj.

Oprea a adaugat ca in restul localitatilor, neafectate de Codul Portocaliu de precipitatii, s-a trecut la faza de refacere a drumurilor, decolmatare a raurilor, refacere a infrastructurilor electrice, consolidarea unor albii de rauri, racordarea unor zone la retelele de utilitati. s.a.

In localitatile afectate sunt mobolizati peste 1.000 de pompieri, jandarmi si politisti pentru a aduce normalitatea in viata comunitatilor locale. De asemenea, peste 7.000 de angajati ai MAI sunt gata sa intervina in functie de situatia operativa, fortele armatei fiind si ele pregatite sa intervina, la nevoie.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.