Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: România trebuie să fie “un exportator de securitate regională”

Bucureşti: Premierul Ponta: România trebuie să fie “un exportator de securitate regională”

DISTRIBUIȚI

130849 – 28082014 – Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că România trebuie să fie un „exportator de securitate regională”.

Pentru anul viitor, România trebuie să promoveze integrarea europeană în rândul țărilor „vecine și prietene”.

„Aş vrea să arătăm că UE nu este doar un concept, ci o uniune de valori. Vreau să vă propun ca de anul viitor să facem următorul pas: trebuie să fim primii promotori ai integgrării europene pentru ţări vecine ca Republica Moldova, dar şi pentru ceilalţi vecini ai noştri, ca Serbia şi ţările din Balcanii de vest”, a precizat premierul Victor Ponta, potrivit B1 Tv.

Întors dintr-o vizită la Chişinău, premierul Victor Ponta a precizat că pentru prima dată Republica Moldova nu mai depinde 100% de gazul rusesc.

„Pentru prima dată, Republica Moldova nu mai depide 100% de gazul rusesc. Am aprins o flacără simbolică la gazoductul care uneşte Moldova de România. Este un moment simbolic care pentru mine dovedeşte prioritatea absolută a politcii externe a Romaniei şi anume sprijinirea drumului de integrare în UE al Republicii Moldova cât mai rapid”, a declarat prim ministrul Victor Ponta

„În această perioadă de criză România a dovedit că este un partener de încredere. Aceasta este o oprtunitate ca România să îşi consolideze acest statut şi să şi-l afirme cu mai mult curaj. România a dovedit că îşi asumă decizii şi putem să venim cu soluţii. România poate să facă mai mult decât să se alinieze la decizii deja luate”, a declarat Victor Ponta.   – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.