Acasă Nord-Est Suceava Bucureşti: Zece medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Bucureşti: Zece medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

DISTRIBUIȚI

130518 – 11082014 – România a câştigat la cea de-a VIII-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, pe care a găzduit-o în perioada 1 – 10 august a. c.,. zece medalii, dintre care şase medalii de aur şi patru medalii de argint, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Medaliile de aur au fost cucerite de Denis Turcu, Tudor Costel Creţu, Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc. Medaliile de argint au fost obţinute de Cătălina Mirişescu, Dan Ştefan Eniceicu, Tudor Suciu şi Augustin Ionescu.

Denis Turcu a obţinut locul I cu punctaj maxim, repetând performanţa de la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică.

Competiţia a fost organizată de MEN în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Asociaţia Ştiinţifică „Cygnus”.

Au participat echipe din 37 de ţări de pe cinci continente, însumând peste 400 de elevi şi profesori. Concursul pe echipe a fost câştigat de echipa Canadei, urmată de echipele Braziliei, Thailandei şi Lituaniei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.