Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Scafandrii de luptă români s-au antrenat cu cei americani la Mangalia

Constanţa: Scafandrii de luptă români s-au antrenat cu cei americani la Mangalia

DISTRIBUIȚI

 – 130494 – 08082014 – Scafandrii de luptă români şi americani au executat în perioada 28 iulie – 8 august, la Mangalia, un exerciţiu de antrenament în comun (Joint Combined Exercise Training – JCET) pentru dezvoltarea interoperabilităţii între cele două structuri.

In principal, au fost exersate tipuri complexe de luptă pe uscat, în aer şi pe mare. Au fost derulate misiuni de inserţie la obiective şi de extragere a personalului propriu din zone inamice, recuperări de materiale, culegere de informaţii, misiuni de inspecţie şi control a unei nave suspecte, iar la final au avut loc trageri speciale de luptă cu diferite tipuri de armament din dotare.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, exerciţiul face parte din programul de parteneriat al Armatei României cu Armata SUA – Partner Development Program, PDP. Acesta contribuie la dezvoltarea pregătirii scafandrilor militari români care fac parte din Secţia scafandri pentru operaţii speciale, structură interoperabilă şi dislocabilă în orice moment, capabilă să execute întreaga gamă de misiuni specifice, se arată în comunicat.  –  PROMPT MEDIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.