Acasă Externe Crimeea: Oficial rus vorbeste despre integrarea Transnistriei in componenţa Rusiei

Crimeea: Oficial rus vorbeste despre integrarea Transnistriei in componenţa Rusiei

DISTRIBUIȚI

 – 130685 – 20082014  Reprezentantul preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev, susţine că, într-un fel sau altul, regiunea transnistreană a Rep. Moldova va intra în componenţa Rusiei. Oficialul a făcut declaraţia în cadrul Forumului „Tavrida” organizatla Sevastopol (Crimeea) la care participă tineri din mai multe state, potrivit National.md.

Răspunzând unei locuitoare din stânga Nistrului, reprezentantul preşedintelui rus a spus: „Dacă ar depinde de mine, v-aş alipi chiar acum. Împărtăşim poziţia voastră, o înţelegem şi suntem siguri că într-un final veţi fi în Rusia”.

Regiunea separatistă este reprezentată la acest for pro-rus, de membrii mişcării Zvezda (Steaua) de pe lângă centrul pentru pregătrirea specialiştilor militari ai aşa-zisului minister al apărării transnistrean.

În luna iunie Institutul de Cercetări Strategice din Federaţia Rusă a înfiinţat, asigurând cu finanţare, o organizaţie paramilitară pentru tineret în Transnistria.

Deşi oficial Rusia susţine că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova, din 1992 când trupele ruse au luptat de partea separatiştilor contra Rep. Moldova şi până în prezent Moscova continuă să susţină financiar şi militar regimul secesionist. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.