Acasă Economie Prahova: Fost consilier al lui Traian Băsescu, reţinut de procurori

Prahova: Fost consilier al lui Traian Băsescu, reţinut de procurori

DISTRIBUIȚI

130644 – 19082014 – Theodor Berna, fostul consilier al lui Traian Băsescu în perioada în care era primar al Capitalei, a fost reţinut pentru 24 ore de procurorii prahoveni. Patronul firmei de construcţii Tehnologica Radion este cercetat alături de alte șapte persoane într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma mai multor percheziții, polițiștii prahoveni au ridicat luni mai multe documente și au pus în executare patru mandat de aducere – dintre care unul emis pe numele lui Theodor Berna. Fostul consilier este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală, suma estimată fiind de 100 de milioane de euro (78 de milioane ar proveni din spălarea banilor, restul din evaziune fiscală).

Theodor Berna, împreună cu ceilalți suspecți, susțin anchetatorii, s-ar fi folosit de mai multe firme-fantomă și în urma unor operațiuni contabile frauduloase, ar fi realizat și infracțiunile de evaziune fiscală.

Marți, Theodor Berna și ceilalți suspecți vor fi prezentați Tribunalului din Ploiești cu propunere de arestare preventivă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.