Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Amenzi pentru nerespectarea legislației privind angajarea străinilor

Bucuresti: Amenzi pentru nerespectarea legislației privind angajarea străinilor

DISTRIBUIȚI

131166 – 08092014 –  De la începutul anului și până în prezent, Inspectoratul General pentru Imigrări – Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au acordat 630 de autorizații de muncă pentru cetățeni străini, din totalul celor 1.486 eliberate la nivel național.

Dintre acestea, 408 autorizații de muncă s-au eliberat pentru lucrătorii permanenți,133 pentru cei înalt calificați, 62 pentru detașați, 20 pentru străinii care aveau un drept de ședere în scop de studii și șapte pentru sportivi.

Cetățenii pentru care au fost emise autorizații de muncă provin cu preponderență din state precum China (133), Filipine (76), Turcia (61), India (33) şi SUA (26).

Domeniile în care străinii muncesc sunt variate, principalele ocupaţii încadrate cu forţă de muncă străină sunt în: IT (servicii de cercetare şi dezvoltare aplicaţii, servicii de asistenţă pentru clienţi în domenii ca telecomunicaţii, network, management, dezvoltare sisteme integrate şi sisteme bancare), petrol şi gaze (explorare şi exploatare zăcăminte de petrol şi gaze naturale), bucătărie internaţională, servicii (administrative şi suport, precum şi servicii destinate consumului propriu, în cazul angajatorilor persoană fizică).

Ca şi nivel de studii, din procentul celor 630 de autorizaţii emise, 56% din acestea au fost emise pentru funcţii cu studii superioare, 41% au fost eliberate pentru ocupaţii pentru care sunt necesare studii medii şi 3% pentru muncitori necalificaţi.

În accealși perioadă, IGI, în colaborare cu ITM,  a verificat prin 124 de controale lamodul în care este respectată legislația muncii privind angajarea străinilorpe teritoriul României în domenii precum industria prelucrătoare, informatică şi comunicații, comerț cu amănuntul și ridicata, sănatate și asistență socială, construcții, transport și depozitare, hoteluri și restaurant, alte activități de servicii.

65 de societăți comerciale au fost amendate cu 160.300 lei, în special pentru că angajatorii nu au anunțat angajarea sau încetarea angajării unor străini, dar și pentru primirirea la muncă a unui străin fără autorizație de muncă sau permis de sedere în scop de muncă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.