Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul vrea să aducă 250.000 de copii în mişcarea corală

Bucureşti: Guvernul vrea să aducă 250.000 de copii în mişcarea corală

DISTRIBUIȚI

131592 – 26092014 – Guvernul a adoptat, la 22 septembrie a. c., o hotarare care prevede înființarea Programului Național “Cantus Mundi”. Inițiat în anul 2012 de către dirijorul Ion Marin, programul are ca scop integrarea socială și înlăturarea barierelor dintre tinerii aparținând diverselor medii, prin intermediul cântului coral și al terapiei muzicale de grup, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Programul își propune ca în următorii 7 ani să atingă performanța de a aduce în mișcarea corală  250.000 de copii și de a pregăti 5.400 de dirijori.  Programul este gestionat de Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin.

Programul Național Cantus Mundi are în vedere crearea unei platforme online care să cuprindă atât o bază de date extinsă de partituri online, lecții video și audio-partituri, cât și un motor de socializare și promovare a mișcării corale românești: forum mediat de specialiști, galerii foto/video, bază de date a tuturor corurilor din România.  De asemenea, Cantus Mundi are în vedere organizarea a 370 de traininguri susținute de specialiști în pedagogie muzicală și cânt coral, adresate tuturor dascălilor care doresc să pună bazele unui cor. Anual, în cadrul acestui program se vor organiza tabere pentru copiii implicați, turnee ale corurilor din țară alături de Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin, concursuri și evenimente speciale pentru integrarea copiilor în societate.

“Prin limbajul muzical, copiii pot comunica și tinde către o adevărată armonie socială necesară lumii de mâine, care trebuie să le aparțină lor. Pe cei bogați sau săraci, pe cei cu probleme de orice fel sau pe cei lipsiți de griji, programul nostru îi aduce laolaltă, militând împotriva oricărui criteriu discriminatoriu. Susținerea pe care o acordă Guvernul României dă posibilitatea acestui proiect să răspândească la nivel național această realitate și chiar să depășească granițele țării, către copii diasporei românești.”, a declarat directorul de onoare al Corului Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin și președintele Fondator Cantus Mundi, Ion Marin.

Gala de inaugurare a Programului Național Cantus Mundi va avea loc luni, 29 septembrie 2014, la Palatul Parlamentului și va fi transmisă în direct de către posturile Societății Române de Televiziune. În cadrul evenimentului, la care vor fi prezenți  dirijorul Ion Marin și preierul Victor Ponta, vor evolua 1.000 de copii din toată țara care fac parte din programul Cantus Mundi, dirijați de Anna Ungureanu, directorul artistic al programului, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.