Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL a contestat la CCR trei numiri la Curtea de Conturi

Bucureşti: PNL a contestat la CCR trei numiri la Curtea de Conturi

DISTRIBUIȚI

131215 – 10092014 – PNL a depus marţi la Curtea Constituţională a României (CCR) o sesizarea cu privire la hotărârea nr. 17 din 27 septembrie 2011 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte al Autorităţii de Audit,  adoptată de Parlament în şedinţa din data de 27 septembrie 2011. Sesizarea a fost semnată de 70 de deputaţi PNL.

PNL a iniţiat acest demers ca urmare a deciziei nr. 442 a Curţii Constituţionale din data de 10 iulie 2014, prin care s-a stabilit ca fiind neconstituţionale dispoziţiile hotărârii Parlamentului nr. 28 din 16 iunie 2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit unui comunicat al grupului parlamentar al PNL.

Astfel, Curtea Constituţională a constatat că numirile în funcţia de consilier de conturi a Constanţei Anca Donovici şi a lui Marius Vorniceanu au fost neconstituţionale, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind mandatul consilierilor de conturi de 9 ani.

Având în vedere jurisprudenţa creată de Curtea Constituţională, PNL solicită acestei instituţii să constate neconstituţionalitatea numirii în funcţia de consilier de conturi a lui Anton Ioan, care a fost numit vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, pentru un mandat de nouă ani, prin hotărârea nr. 17 din 27 septembrie 2011, privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, deşi mai îndeplinise aceeaşi funcţie, timp de trei ani, potrivit hotărârii Parlamentului nr. 25 din 14 octombrie 2008. Anton Ioan ar îndeplini astfel un mandat de doisprezece ani, format dintr-un mandat parţial şi dintr-un „mandat complet”.

Grupul parlamentar al PNL  a transmis încă din data de 26 august 2014 o solicitare către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru a iniţia demersurile necesare în vederea adoptării unei hotărâri prin care să se revoce mandatul de consilier de conturi al lui Anton Ioan, respectându-se astfel dispoziţiile deciziei mai-sus menţionate, se arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.