Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Marian Petrache, secretar general al PNL: ”Suntem singuri împotriva tuturor!”

Marian Petrache, secretar general al PNL: ”Suntem singuri împotriva tuturor!”

DISTRIBUIȚI

În relația cu PDL, la Ilfov, chiar dacă mai sunt unele animozități, nu sunt probleme majore – 131588 – 26092014 -.”Am purtat discuții cu președinții de filiale pentru că am vrut să văd care este părerea lor legată de procesul cu ANI și m-am bucurat foarte mult să văd că oamenii sunt optimiști, oamenii au înțeles care este miza jocului, au înțeles că suntem singuri împotriva tuturor. Toate demersurile făcute împotriva lui Klaus Iohannis i-au convins pe toți că el este un candidat foarte bun, acesta fiind și motivul pentru tot ceea ce se întâmplă astăzi. Nu cred că PSD ar fi făcut această mișcare, mă refer la plecările din PNL, dacă nu s-ar fi simțit amenințați de candidatura lui Klaus Iohannis. La alegerile europarlamentare, atunci când PSD a fost singur pe teren, a jucat singur, a reușit performanța de a obține 37%. A fost pentru prima dată când PSD a avut un scor foarte bun în mediul urban. De data aceasta, prezența lui Klaus Iohannis în această campanie face ca PSD să întâmpine probleme în mediul urban, unde votul poate fi controlat foarte, foarte greu și compensarea lor este mediul rural. Atunci au venit cu Ordonanța 55. De aceea am și spus că este o fraudare a alegerilor pentru că știm cu toții că în mediul rural primarii pot direcționa voturile așa cum doresc ei. Au dat Ordonanța pentru că se simt slabi și pentru că vor să compenseze într-un fel pierderile pe care le vor avea din mediul urban cu voturi din mediul rural”, declară Marian Petrache, secretar general al PNL într-un interviu acordat portalului de știri psnews.ro.

Referitor la candidatura lui Teodor Meleșcanu, numărul doi din PNL a precizat că legătura cu acesta ”este faptul că o ruptură pe Dreapta ar putea să îi dea un avantaj psihologic lui Victor Ponta în turul II, dar părerea mea personală este că dezbaterea va fi între cele două personalități – Victor Ponta și Klaus Iohannis – și va funcționa votul ca la alegerile din 2000. Oamenii au înțeles exact care este miza și vor vota încă din primul tur cu Victor Ponta sau Klaus Iohannis”. De asemenea, Petrache a declarat că ”pe Dreapta se detașează clar Klaus Iohannis, motiv pentru care eu cred că încă din primul tur o mare parte din electoratul lui Teodor Meleșcanu, Monica Macovei și al tuturor candidaților de Dreapta va merge spre Klaus Iohannis. El fiind, de altfel, în percepția publică singurul care poate să îl bată pe Victor Ponta”.

Referitor la fuziunea cu PDL, Petrache, care conduce filiala PNL Ilfov, a spus: ”Față de 2004, când am avut prima alianță cu PD, lucrurile s-au schimbat pentru că între timp am avut două bătălii puternice, una în 2008 și una în 2012. Sunt urme pe care nu trebuie să le uităm. S-au creat răni. În același timp, toți suntem conștienți de două lucrurii: în primul rând, în bătălia cu PSD trebuie să existe un partid de Drepta de aceeași talie, astfel încât să nu mai existe atâtea trădări, pentru că oamenii tind să meargă spre partidul mai mare, iar a doua idee, în plan public, toți suntem conștienți că România are nevoie de două blocuri politice mari care să conducă la dezbateri reale. Din păcate, noi de ani buni nu mai avem dezbateri reale. Apariția celor două partide politice mari de Dreapta și de Stânga va aduce în centrul atenției politicile publice. De asemenea, va fi o presiune mai mare pe oamenii politici în ceea ce spun și ceea ce fac. Sunt resentimente, dar există și conștiința că trebuie să formăm un partid mare pentru a ne putea bate cu PSD. Din aceste motive există locuri în care fuziunea merge bine și locuri unde nu. De exemplu, la Arad merge foarte bine, la fel și la Galați, la Ilfov chiar dacă mai sunt unele animozități, nu sunt probleme majore. La Mureș, unde noi ne așteptam să fie probleme mari, lucrurile s-au așezat mai bine decât ne așteptam pentru că există o conștiință a oamenilor politici și există o nevoie de un mare partid de Dreapta”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.