Acasă Externe Bruxelles: Ucraina vrea împrumut suplimentar de la UE pentru pentru reluarea livrărilor...

Bruxelles: Ucraina vrea împrumut suplimentar de la UE pentru pentru reluarea livrărilor de gaze

DISTRIBUIȚI

132368 – 29102014  – Ucraina a cerut de la UE un împrumut suplimentar de două miliarde de euro pentru achitarea sumei solicitată de Rusia pentru reluarea livrărilor de gaze. La Bruxelles are loc, pe 29 octombrie, o nouă rundă de negocieri ruso-ucrainiene pe tema livrărilor ruseşti de gaze către Ucraina.

Cele două părţi vor fi reprezentate de miniştrii energiei. Uniunea Europeană are rol de mediator şi va fi reprezentată de comisarul pentru energie Gunther Oettinger.

Noua rundă de negocieri are loc după eşecul de săptămâna trecută privind ajungerea la un acord între Ucraina şi Rusia în problema livrărilor de gaze şi a plăţilor pe care Kievul trebuie să le facă Moscovei, notează Radio România Actualităţi.

Ucraina a cerut europenilor să o împrumute suplimentar cu două miliarde de euro, sumă cerută de către Rusia până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a relua livrările de gaze suspendate în luna iunie.

Bruxelles-ul a promis autorităţilor de la Kiev un sprijin financiar pe termen mediu de 11 miliarde de euro, cea mai mare parte din această sumă constituind-o împrumuturile subvenţionate.

Germania susţine solicitările Ucrainei, dar există câteva state care se opun. Rusia cere, de altfel, ca Uniunea Europeană să garanteze într-o anumită formulă respectarea obligaţiilor de plată pe care şi le-a asumat Kievul.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.