Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bani pentru căldură

Bucureşti: Bani pentru căldură

DISTRIBUIȚI

131982 – 15102014 – Guvernul va acorda 100 milioane lei Primăriei Capitalei, bani care vor fi transferaţi ELCEN pentru furnizarea gazelor necesare RADET la distribuirea apei calde şi a energiei termice către populaţie. „Azi mă văd cu primarul general să rezolvăm problema cu încălzirea. Va fi vorba și de o finanțare care durează până la finalizarea transformării în societate comercială și fuziunea cu RADET, astfel încât să se rezolve toată problema datoriilor istorice”, a spus premierul Victor Ponta.

La şedinţa de miercuri a Guvernului este aşteptat să participe şi primarul general Sorin Oprescu. Vor fi alocate 100 milioane lei către primărie, pentru ELCEN, au precizat surse din Guvern.

În urmă cu o săptămână, în şedinţă de guvern, premierul Victor Ponta le-a cerut ministrului Finanţelor şi ministrului delegat pentru Energie să îi acorde sprijin primarului general, dacă există această posibilitate, pentru a fi la zi cu plăţile către Distrigaz, adăugând însă că şi-ar dori să vadă mai multă responsabilitate în conducerea politică a autorităţilor locale, Guvernul urmând să intervină acolo unde va fi „absolut necesar”.

Bucureştenii din mai multe sectoare nu au avut apă caldă câteva zile la rând, după ce Distrigaz a redus presiunea gazului furnizat companiei Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), din cauza sumelor pe care le are de încasat de la aceasta.

La rândul său, ELCEN, care are de încasat bani de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET), a limitat gazele furnizate regiei, astfel că aceasta a fost nevoită să reducă temperatura apei calde.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.