Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Borbély László: Criza din Ucraina a conturat o nouă solidaritate între...

București: Borbély László: Criza din Ucraina a conturat o nouă solidaritate între statele membre UE şi NATO

DISTRIBUIȚI

131977 – 15102014 – Deputatul Borbély László şi membri ai Comisiei pentru politică externă s-au întâlnit marţi, 14 octombrie, cu o delegaţie parlamentară canadiană condusă de Dean Allison, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe şi dezvoltare internaţională din Camera Comunelor a Parlamentului canadian.

Din delegaţie au mai făcut parte Harold Albrecht, preşedintele Comisiei pentru mediu şi dezvoltare sustenabilă din Camera Comunelor, precum şi membri din conducerea ONG-ului canadian Christian Embassy, cu rol în promovarea dialogului între liderii politici, inclusiv la nivel internaţional, comunitatea diplomatică şi membri ai mediului de afaceri.

Cu această ocazie, Borbely a făcut o analiză amplă a situaţiei de securitate în zona Mării Negre în contextul crizei ucrainene, a relaţiilor cu Rusia şi a mecanismelor de decizie în cadrul Uniunii Europene, subliniind că după această criză s-a conturat o nouă solidaritate între statele membre ale UE şi NATO.

 Preşedintele Comisiei a mai evocat buna cooperare bilaterală şi excelentele relaţii în cadrul dialogului transatlantic şi al organizaţiilor internaţionale, pe baza valorilor comune împărtăşite.

Oaspeţii canadieni au subliniat rolul comunităţii româneşti din Canada în consolidarea legăturilor dintre cele două state şi au apreciat opiniile parlamentarilor români privind contextul de securitate din regiune, în special privind Ucraina şi Rusia.

Totodată, au mai fost abordate chestiuni privind cooperarea în domeniul nuclear, în probleme de mediu, dinamizarea relaţiilor economice şi a investiţiilor canadiene în România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.