Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Conferinţa anuală anticorupţie

Bucureşti: Conferinţa anuală anticorupţie

DISTRIBUIȚI

131770 – 06102014 –  Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, deschide luni lucrările celei de-a doua ediţii a Conferinţei anuale anticorupţie, organizată în zilele de 6 şi 7 octombrie 2014, în cooperare cu Direcţia Servicii Online din cadrul Cancelariei Primului – Ministru. Tema conferinţei este „Bune practici în prevenirea corupţiei, promovarea integrităţii şi a transparenţei”, iar lucrările acesteia au loc la Biblioteca Naţională a României”. 

Evenimentul este parte a proiectului “Măsuri suplimentare în vederea realizării obiectivelor de referinţă din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, finanţat de Ministerul Justiţiei din România şi Ministerul Afacerilor Externe din Olanda. Proiectul are drept obiectiv consolidarea capacităţii autorităţilor române de a implementa măsurile adoptate în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Obiectivul general al conferinţei este creşterea gradului de cunoaştere şi vizibilitate a măsurilor de prevenire a corupţiei şi consolidare a integrităţii în sectorul public şi privat. Vor avea loc dezbateri privind bunele practici dezvoltate în implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015 (SNA), măsurile de prevenire şi combatere a conflictelor de interese şi a fraudelor în achiziţiile publice, campanii de informare, creşterea transparenţei instituţionale prin sporirea gradului de disponibilitate a datelor publice deschise (open data) puse la dispoziţie decătre autorităţile publice, dar şi iniţiative de succes în implementarea angajamentelor Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă.

La eveniment participă reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice implicate în implementarea SNA, respectiv Parlament, Guvern, sistem judiciar, precum şi parteneri instituţionali din mediului de afaceri şi societatea civilă.

În cadrul conferinţei va avea loc o expoziţie de proiecte şi programe anticorupţie unde instituţiile şi organizaţiile participante vor prezenta bune practici dezvoltate, rezultatele celor mai recente campanii de conştientizare derulate şi vor expune materiale promoţionale.

Pe durata evenimentului, Biblioteca Naţională a României va găzdui o expoziţie de machete ale Cartierului de Justiţie, parte dintr-un proiect mai amplu iniţiat de Ministerul Justiţiei în cooperare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.