Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Despăgubiri în urma pagubelor produse de lupi și urși

București: Despăgubiri în urma pagubelor produse de lupi și urși

DISTRIBUIȚI

132030 – 16102014 – Plățile pentru pagubele produse de speciile de urs și lup protejate de lege vot fi plătite de Ministerul Mediului în urma deciziilor emise de Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV). Este vorba despre pagubele produse culturilor agricole și animalelor domestice de urși și lupi.Plățile pentru cele 185 de cazuri în care proprietarii au avut de suferit din cauza atacurilor carnivorelor mari depășește 400.000 de lei. Cele mai multe cazuri de pagube care au fost achitate sunt cele produse în anul 2013 (144 cazuri). De asemenea, au fost plătite 8 despăgubiri pentru pagube rămase neachitate din anul 2012, precum și 32 din 2014.

”Este foarte bine că am reușit să îi despăgubim pe cei care au suferit pagube de pe urma atacurilor provocate de animalele protejate prin lege. Consider că nu este normal ca persoanele care au înregistrat astfel de pierderi să aștepte un an sau chiar doi pentru a fi despăgubite. Printr-un efort considerabil am reușit să ne apropiem de o situație de normalitate, iar acest efort va continua, deoarece obiectivul nostru este acela de a ajunge, în cel mai scurt timp, la zi cu aceste sume”, a declarat ministrul Attila Korodi.

Ministrul Korodi a cerut inspectorilor șefi ai ITRSV să transmită deciziile în baza cărora se vor efectua plățile, în maxim 5 zile de la primirea proceselor verbale din partea comisiilor de analiză.

Astfel, se vor evita întârzierile și ne putem asigura că oamenii își vor primi din timp sumele din despăgubiri”, a explicat Attila Korodi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.