Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PDL cere demiterea directorului general al Romsilva

București: PDL cere demiterea directorului general al Romsilva

DISTRIBUIȚI

132029 – 16102014 – Liderul  Grupului PDL, Tinel Gheorghe, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, solicită demiterea “de urgență” a directorului general al RNP Romsilva, Crăciunescu Adam.

Solicitarea vine ca reacție după ce DNA – Serviciul Teritorial Braşov a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Crăciunescu Adam: “Pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, solicităm demiterea de urgenţă a acestuia”, se arată într-un comunicat.

Potrivit acuzaţiilor care i se aduc, Crăciunescu Adam, în calitate sa de director general al RNP Romsilva şi în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, a acţionat la comanda unui grup infacţional, în detrimentul intereselor RNP Romsilva, prejudiciul calculat de procurorii anticorupţie ridicându-se la peste 300 milioane de euro.

În conformitate cu prevederile art. 52 lit. b) din Codul muncii dar şi cu prevederile Contractului colectiv de muncă încheiat la nivelul RNP Romsilva, contractul individual de muncă se suspendă în cazul în care pentru angajatul Romsilva s-a dispus urmărirea penală. Având în vedere faptul că pe numele inculpatului Crăciunescu Adam s-a dispus şi măsura controlului judiciar, măsură care se poate înlocui cu cea a arestării la domiciliu sau a arestării preventive, se impune de urgenţă demiterea acestuia”, precizează Tinel Gheorghe.

Acesta mai adaugă că gravitatea faptelor de care este acuzat Crăciunescu Adam reclamă demiterea sa imediată, fiecare zi sau oră de menţinere a acestuia în funcţie putând să aducă alte prejudicii grave patrimoniului şi intereselor Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.