Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MAI cumpără mașini

Bucureşti: MAI cumpără mașini

DISTRIBUIȚI

131852 – 09102014 –  Ministerului Afacerilor Interne (MAI) va cumpăra, prin programul ”Rabla”, până la sfârșitul lunii viitoare, 450 de autoturisme Dacia Duster 4X4, fondurile provenind de la ultima rectifficare bugetară operată de Executiv.  Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, autorutismele vor fi repartizate tuturor structurilor care aparțin de minister începând cu 20 octombrie și trebuie să se încheie până la  30 noiembrie 2014.

În paralel cu acest program, MAI va cumpăra, din venituri proprii, autovehicule pentru patrulare și intervenție.

”În urma rectificării de buget, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 31 milioane de euro pentru îmbunătățirea nivelului de dotare cu autovehicule, banii provenind din totalul de 57 milioane euro venituri proprii ale MAI. Diferența de 26 de milioane de euro urmează să fie utilizată, cu aceeași destinație, în anul 2015. În aceste condiții, MAI a inițiat  procedura de achiziție publică, prin licitație deschisă, pentru circa 2.800 de autovehicule, ofertele urmând a fi deschise la data de 28 octombrie a acestui an. Având în vedere termenele și procedurile legale care trebuie respectate, aprecierea noastră este că primele autovehicule din acest lot vor intra în dotarea MAI până la sfârșitul acestui an”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Tot din sumele primite la ultima rectificare bugetară vor fi plătite și drepturilor de echipament cuvenite polițiștilor și cadrelor militare, precum și a drepturilor reglementate prin ordonanța de urgență a Guvernului  nr. 37/2014, respectiv, prin ordinul ministrului afacerilor interne 101/2014.

Monica Dajbog a mai precizat că ministerul a primit și sumele necesare pentru plata carburanților, pieselor de schimb, utilităților și expertizelor medico-legale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.