Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul Sănătăţii achiziţionează trei milioane de doze de vaccin antigripal

Bucureşti: Ministerul Sănătăţii achiziţionează trei milioane de doze de vaccin antigripal

DISTRIBUIȚI

132397 – 30102014  – Ministerul Sănătății va putea achiziționa până la trei milioane de doze de vaccin antigripal, după finalizarea primei etape a campaniei de vaccinare, care începe în 15 noiembrie. Secretarul de stat Dorel Săndesc a declarat, la conferinţa „Campania de informare privind gripa”, organizată de agenţia Mediafax, la iniţiativa OMS România, că Ministerul Sănătăţii

doreşte să crească participarea populaţiei la campania de vaccinare, întrucât utilitatea ei este indiscutabilă.

„Gripa reprezintă o mare provocare, pentru că este o problemă majoră de sănătate publică. Cifrele confirmă acest lucru. Milioane de oameni, mai exact trei milioane pe an, fac forme severe şi există şi un număr important de persoane care decedează, până la jumătate de milion pe glob. (…)

E o problemă reală şi primim cazuri într-o formă gravă, severă, care pun în pericol viaţa pacienţilor”, a spus secretarul de stat.

Săndesc a subliniat că prevenţia este extrem de importantă, precizând că, anul acesta, Ministerul Sănătăţii a încheiat procedura de licitaţie pentru 500.000 de doze de vaccin, care vor fi direcţionate, din a doua parte a lunii noiembrie, către cabinetele medicilor de familie. Secretarul de stat a mai spus că bugetul total alocat a fost de şapte milioane de lei.

„Am făcut un contract cadru multianual, astfel încât acum avem asigurată aprovizionarea a până la trei milioane de doze şi flexibilitatea achiziţionării. Acum avem 500.000 de doze şi, dacă va fi o deschidere a populaţiei, vom putea suplimenta. Acest efort este făcut pentru a oferi gratuit aceste vaccinuri unor categorii de risc: copii de la şase luni la cinci ani, gravide şi persoane vârstnice, la care se adaugă personalul medical, expus prin natura profesiei”, a adăugat Dorel Săndesc.

Secretarul de stat a precizat că acest program nu se poate derula fără sprijinul medicilor de familie.

„Prevenţia este importantă, iar vaccinarea este esenţială, alături de celelalte măsuri de igienă: spălatul pe mâini şi evitarea contactului cu zonele aglomerate, în perioadele de epidemie”, a adăugat secretarul de stat.

Directorul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, Gheorghe Peltecu, a declarat că gravidele trebuie să înţeleagă că trebuie să fie vaccinate, pentru fac parte din populaţia la risc, notează România Liberă.

„Ca obstetrician, ca preşedinte al Comisiei de obstetrică-ginecologie a Ministerului Sănătăţii, mesajul este că gravidele trebuie vaccinate şi convinse să se vaccineze”, a spus Peltecu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.