Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL şi PDL cer convocarea plenului Camerei Deputaţilor pentru vot în...

Bucureşti: PNL şi PDL cer convocarea plenului Camerei Deputaţilor pentru vot în cazul lui Valerian Vreme

DISTRIBUIȚI

131833 – 08102014 –  Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, alături de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, de chestorul Camerei Deputaţilor, Ionel Palăr, şi de secretarul Camerei Deputaţilor, Cristian Buican, au susţinut marţi o conferinţă de presă în care au solicitat convocarea de urgenţă a plenului Camerei Deputaţilor pentru a da curs cererii Parchetului General de a începe urmărirea penală în cazul deputatului Valerian Vreme.

„Mulţumită presiunii exercitate de noi, reprezentanţii opoziţiei, domnul Valeriu Zgonea a înţeles că trebuie să respecte Regulamentul Camerei Deputaţilor. Patru membri ai Biroului permanent, reprezentanţi ai Grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL, au cerut convocarea Biroului permanent”, a anunţat parlamentarul PNL George Scutaru, liderul Grupului liberal din Camera Deputaţilor.

În urma cererii venită din partea opoziţiei, şedinţa Biroului permanent va avea loc miercuri, 8 octombrie, de la ora 15.00.

„Opoziţia cere convocarea plenului Camerei Deputaţilor pentru luni, cel târziu marţi. Trebuie să se asigure timpul necesar ca liderii grupurilor parlamentare – atât cei ai opoziţiei, cât şi cei ai puterii, să convoace toţi colegii deputaţi, pentru a fi siguri căsăptămâna viitoare plenul Camerei Deputaţilor va întruni cvorumul necesar. Vă reamintim că în lipsa unui vot în plenul Camerei Deputaţilor nu se poate demara procedura urmăririi penale în cazul deputatului Valerian Vreme şi, din nou, imaginea Parlamentului va avea de suferit fiindcă lumea ne va acuza că, din cauza majorităţii parlamentare, Justiţia este blocată.Le cerem celor de la PSD ca mâine să adopte foarte clar convocarea plenului pentru luni, să nu dea un termen care nu ar face decât să ne dovedească, din nou, că nu sunt sinceri atunci când vorbesc despre statul de drept, că Victor Ponta minte atunci când spune că respectă Justiţia. Ne aşteptăm la un gest similar, de convocare a plenului, şi din partea colegilor de la Senat, pentru a încuviinţa începerea urmăririi penale solicitată de către Parchetul General pentru doamna senator Ecaterina Andronescu şi pentru domnul senator Şerban Mihăilescu”,a declarat liderul George Scutaru în cadrul conferinţei de presă.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PNL Ioan Oltean, a acuzat actuala putere că, prin acţiunile sale,„duce în derizoriu activitatea parlamentară”.„Această vacanţă nu are niciun fel de justificare, nu are niciun fel de temei. Este doar dorinţa actualei Puteri de a nu munci şi de a tergiversa o mulţime de probleme care ar fi trebuit să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Suntem restanţieri cu o mulţime de acte normative. De exemplu, Codul Silvic este tergiversat. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 care promovează furtul de primari şi consilieri este blocată la nivelul Senatului. Prin asemenea atitudini, Parlamentul aproape căeste desfiinţat. Noi, Opoziţia, ne-am delimitat ori de câte ori s-a discutat despre prezenta vacanţă şi am cerut Camerei Deputaţilor să fie convocată o şedinţă a Biroului permanent sperând că, de săptămâna viitoare, Parlamentul se va întoarce la lucru”, a spus şi parlamentarul PDL Ioan Oltean.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.