Acasă Social Bucureşti: Poliţia de Frontieră Română coordonează eficienţa supravegherii frontierelor din UE

Bucureşti: Poliţia de Frontieră Română coordonează eficienţa supravegherii frontierelor din UE

DISTRIBUIȚI

132339 – 28102014  – Proiectul de cercetare EWISA (Early Warning for Increased Situational Awareness) în care Poliţia de Frontieră Română are calitatea de coordonator al proiectului, s-a lansat pe 28 octombrie, la Bucureşti.

Proiectul propune obţinerea unui cadru operaţional şi tehnic care să conducă la creşterea gradului de cunoaştere a situaţiilor operative şi să îmbunătăţească performanţele de intervenţie în timp real. Ameninţările la care face referinţă proiectul sunt migraţia ilegală, contrabanda, traficul cu droguri şi materiale periculoase, traficul cu arme.

Astfel, prin proiectul EWISA, supravegherea video se va îmbunătăţi prin combinarea diferitelor tipuri de senzori şi predefinirea situaţiilor de alertă.

Proiectul implementează actuala abordare strategică a FRONTEX, exprimată în Eurosur, prin care imaginea informaţională a posibilelor ameninţări la adresa Statelor membre este obţinută încă înaintea frontierelor externe şi combinată cu imagini radar şi video, colectate de la staţii de senzori.

Rezultatele concrete ale proiectului vor fi testate timp de 6 luni în condiţii reale de teren în zona de frontieră externă a Uniunii Europene, în România, la frontiera cu R. Moldova şi Serbia, în Finlanda la frontiera cu Rusia, în Grecia la frontiera cu Turcia şi în Spania, mai concret în Ceuta (Nordul Africii).

Durata proiectului este de 46 de luni şi vizează întărirea supravegherii frontierelor terestre ale Uniunii Europene şi care este susţinut de Comisia Europeană, Agenţia FRONTEX şi autorităţi din mai multe state membre – Poliţia de Frontieră Română, Poliţia de Frontieră din Finlanda, Guardia Civil din Spania şi Centrul de Studii de Securitate din Grecia (KEMEA), parte a ministerului de interne elen. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.