Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Băsescu înainte de Consiliul European: “Vom analiza situaţia în care...

Bucureşti: Preşedintele Băsescu înainte de Consiliul European: “Vom analiza situaţia în care Rusia sistează gazele”

DISTRIBUIȚI

 132205 – 23102014 – Presedintele Traian Basescu a precizat, joi, inainte de plecarea la Bruxelles, ca la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles in perioada 23-24 octombrie, se va discuta, printre altele, despre strategia de securitate energetica si despre problema Ebola si masurile luate de UE in legatura cu acesta epidemie.

In ceea ce priveste securitatea energetica, „miza este interconectarea pe retelele de energie electrica si transportul de gaze”, a declarat Traian Basescu, pe Aeroportul Otopeni.

„Se va face o analiza atenta legata, pe de o parte, pe nevoia de multiplicare a surselor de aprovizionare cu gaze si, pe de alta parte, pe un eventual esec al negocierilor dintre Ucraina si Federatia Rusa si riscul ca, in timpul iernii, aprovizionarea cu gaze via Ucraina, sa devina mai dificila, dar si o analiza pentru situatia ca gazele sa fie sistate”, a mentionat presedintele.

Seful statului a spus ca una dintre masurile eficientizarii energetice este izolarea termica a blocurilor, dar care, din păcate, se face numai in campanii conexate cu alegerile, fie ele nationale sau europene.

Seful statului a mai precizat ca una dintre temele importante ale Consiliului European este strategia pentru schimbarile climatice din decada 2021-2030, amintind ca obiectivele pentru 2010-2020 au fost deja stabilite. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.