Acasă Externe Bulgaria: Partidul fostului premier Borisov a câştigat alegerile anticipate

Bulgaria: Partidul fostului premier Borisov a câştigat alegerile anticipate

DISTRIBUIȚI

131772 – 06102014 –  Partidul de centru-dreapta GERB, condus de fostul premier Boiko Borisov, a castigat alegerile legislative anticipate desfasurate duminica in Bulgaria, dar nu va obtine si majoritatea in Parlament, indica sondajele intocmite la iesirea de la urne, transmit agentiile internationale de presa, potrivit Agerpres.

Conform sondajelor publicate imediat dupa inchiderea sectiilor de votare, GERB a obtinut circa 33% din voturi, in timp de principalul sau adversar, Partidul Socialist Bulgar (BSP), se situeaza pe locul al doilea cu circa 16% din voturi, iar Miscarea pentru Drepturi si Libertati (MDL, a minoritatii turce) vine pe pozitia a treia cu aproximativ 14% din sufragiile exprimate.

Formatiunile care au mai trecut pragul electoral de 4% sunt Blocul Reformist (8,7% intr-unul dintre sondaje), Bulgaria fara cenzura (6,3%) si Frontul Patriotic (6%). Si Alternativa pentru renasterea bulgara (ABV) ar putea depasi pragul electoral, ea fiind cotata cu circa 4,1% din voturi. Intrarea partidului xenofob Ataka in legislativ este de asemenea incerta, sondajele indicand in cazul acestuia procente cuprinse intre 3,8% si 4,8%. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.