Acasă Politic Începe o nouă ediţie a Cursurilor Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi

Începe o nouă ediţie a Cursurilor Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi

DISTRIBUIȚI

131760 – 03102014 – Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa sâmbătă, 4 octombrie 2014, la deschiderea celei de-a XXI-a ediţii a Cursurilor Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi. Ediţia din acest an a unuia dintre cele mai importante programe de diplomaţie publică iniţiate şi derulate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este circumscrisă temei „Procese evolutive în spaţiul european – o perspectivă românească”, structurată pe două paliere: unul vizând repere de ordin istoric, celălalt vizând priorităţi aflate pe agenda europeană, potrivit unui comunicat al MAE.

Nivelul crescut de expertiză a diplomaţiei române, precum şi contribuţia laturii academice a prelegerilor, care permit tratarea, la un nivel ridicat, a unor teme de actualitate ale scenei politico-diplomatice internaţionale şi a subiectelor relevante din domeniul istoriei, diplomaţiei şi culturii române, au determinat creşterea participării la acest program. Astfel, ediţia din acest an se bucură de un interes sporit faţă de cele anterioare, cursanţii provenind din 23 de state.

Evenimentul va debuta cu ceremonia Te Deum la mormântul lui Nicolae Titulescu – Biserica „Sfântul Nicolae” din Scheii Braşovului unde, alături de reprezentanţii autorităţilor locale şi în prezenţa tinerilor diplomaţi români şi străini, ministrul Titus Corlăţean va aduce un omagiu marelui om politic.

Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 4-12 octombrie 2014, la Poiana Braşov.

Programul de diplomaţie publică „Cursurile Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi”, iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe, a debutat în 1991, în semn de omagiu adus activităţii marelui diplomat şi om de stat.        Ajuns, în acest an, la un prag de maturizare prin organizarea celei de-a XXI-a ediţii, programul se înscrie în seria momentelor de referinţă privind activitatea ministerului, care reflectă evoluţiile din politica externă a ţării şi, nu în ultimul rând, din societatea românească.

Cursurile contribuie la dezvoltarea cunoştinţelor în sfera relaţiilor internaţionale şi a diplomaţiei, dar şi la aprofundarea anumitor cunoştinţe specifice privind cultura, tradiţiile şi politica externă din spaţiul românesc. Până acum, 558 de tineri diplomaţi, mare parte dintre aceştia străini, au beneficiat de acest program de pregătire, iar anul acesta, se vor alătura încă 26 de diplomaţi străini şi 7 români, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.