Acasă Politic Ministrul Titus Corlăţean, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrul Titus Corlăţean, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

DISTRIBUIȚI

132090 – 20102014 –  Şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, participa astăzi la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.

Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe se află epidemia de Ebola, situaţia din Irak şi Siria în contextul ameninţărilor grupării autointitulate ISIL, implicaţiile regionale ale crizei din Libia, stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu (PPOM) şi situaţia din Fâşia Gaza, precum şi criza din Ucraina, potrivit unui cmunicat al MAE.

Epidemia de Ebola va fi discutată din perspectiva convenirii unei strategii coordonate a UE de gestionare a pandemiei, inclusiv la nivel financiar. Discuţiile vizând situaţia din Irak şi Siria în contextul ameninţărilor grupării autointitulate ISIL vor aborda principalele aspecte ale dosarului: combaterea terorismului, luptătorii străini şi eficientizarea, la nivel UE, a măsurilor de contracarare a extremismului militant.

Miniştrii de externe europeni vor face un schimb de opinii şi despre implicaţiile regionale ale crizei din Libia. Vor fi evaluate modalităţile prin care UE poate contribui la sprijinirea eforturilor ONU de stabilizare şi consolidare a încrederii în statul din nordul Africii.

Vor fi trecute in revistă evoluţiile recente şi stadiul PPOM, precum şi perspectivele revigorării Procesului.

Criza ucraineană, aflată constant pe agenda diplomaţiei europene în ultimele luni, va fi discutată din perspectiva ultimelor evoluţii din teren, inclusiv din punct de vedere umanitar şi al eforturilor de reconstrucţie în zonele afectate de conflict.

În marja CAE, ministrul Titus Corlăţean va participa, alături de omologii europeni, la reuniunea Grupului « Prietenii Georgiei », care o va avea ca invitat pe ministrul de externe georgian Maia Pandjikidze, precum şi la dineul oferit de Preşedinţia italiană a Consiliului Uniunii Europene în onoarea lui Catherine. Ashton, cu ocazia finalizării mandatului acesteia de Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate şi vice-preşedinte al Comisiei Europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.