Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CExN al PSD: Geoană, Vanghelie şi Negoiţă aproape de excludere

Bucureşti: CExN al PSD: Geoană, Vanghelie şi Negoiţă aproape de excludere

DISTRIBUIȚI

133121 – 27112014 – La o săptămână şi jumătate de la eşecul alegerilor prezidenţiale, conducerea PSD s-a reunit în şedinţă pentru a decide cine sunt vinovaţii şi ce e de făcut în perioada următoare. Ieşirea de la guvernare, demisii sau chiar excluderi- sunt variantele despre care s-a vorbit în aceste zile.

Mircea Geonă, Marian Vanghelie, şi Robert Negoiță sunt aproape de excludere din PSD, potrivit Realitatea TV.

La sosirea la sediul PSD, unde a început reuniunea Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului, Dan Șova a declarat că nu crede că a făcut rău partidului prin declarațiile sale.

”Va reamintesc ca sunt autosuspenadat pana la urmatorul CExN, care este astăzi. Sunt de acord cu Victor Ponta. Nu stiu dacă ajungem acolo. Poate ca le-am dat  prea repede( declaratiile) dar nu cred ca am facut rau partidului”, a spus acesta.

”Nu e o mare problema din acest punct  de vedere, cred că este posobil sa fie astfel de liste. Am primit si mesaj și invitatia, cred că trebuie analizate analizate toate lucrurile. Congresul trebuie să fie in februarie martie. Sunt foarte degajat. Eu nu am nicio problema. Eu vreau sa analizam din punctul de vedere al electoratului”, a spus primarul Marian Vanghelie.

”Vom  face declaratii dupa CExN, eu sunt convins ca va fi o discutie. Nu este prima data cand trecem prin momente delicate. Eu inteleg interesul deosebit pentru intalnirea noastra, dar eu cred ca PSD are resurse de intelepciune pentru a trece peste aceste momente”, a spus, la randul sau, fostul președinte PSD Mircea Geoană.

Reuniunea CExN de joi se desfăşoară sub auspiciile unor poziţii publice contradictorii exprimate la nivelul leadership-ului partidului de Victor Ponta şi Liviu Dragnea referitoare la momentul convocării congresului partidului, for care ar urma să facă analiza eşecului de la prezidenţiale.

Astfel, Liviu Dragnea a precizat, public, că are asentimentul majorităţii liderilor de filiale pentru organizarea rapidă a unui congres în 20 decembrie, urmând ca partidul să se ocupe ulterior de guvernare. Dragnea a spus că, dacă nu se decide organizarea unui congres, atunci un Consiliu Naţional de analiză şi de lansare a unor proiecte politice ar putea avea loc oricând.

Ulterior acestei declaraţii făcute de Dragnea, Ponta a precizat, la revenirea din vacanţa în Dubai, că PSD îşi poate face analizele privind ratarea prezidenţialelor în primăvară, prioritare fiind acum restructurarea Guvernului şi prezervarea majorităţii parlamentare prin includerea PLR la guvernare.

Membrii CExN vor decide, joi, între cele două poziţii exprimate public de Ponta şi Dragnea, urmând să stabilească dacă vor convoca congresul în acest an sau la sfârşitul anului viitor. Decizia va avea în vedere faptul că la congres nu se vor face doar analize, ci se va alege şi noua conducere a PSD, atât Ponta, cât şi Dragnea anunţând public că îşi depun mandatele în caz de eşec la prezidenţiale.

O altă temă importantă asupra căreia CExN va trebui să ia joi o decizie priveşte păstrarea guvernării, în condiţiile în care şi aici părerile sunt împărţite. Astfel, vicepreşedintele PSD, Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3, a fost primul care a solicitat retragerea PSD de la guvernare în urma votului dat la prezidenţiale în favoarea lui Klaus Iohannis. Ulterior, ceilalţi social-democraţi au optat pentru menţinerea guvernării, în condiţiile operării unei remanieri a Executivului, cu consultarea prealabilă şi votul CExN.

Dacă social-democraţii vor stabili că îşi doresc să păstreze guvernarea, vor trece la pasul următor, operând nu o remaniere, ci o restructurare a Executivului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.