Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CSM decide astăzi asupra suspendării Alinei Bica din magistratură

Bucureşti: CSM decide astăzi asupra suspendării Alinei Bica din magistratură

DISTRIBUIȚI

132983 – 24112014  – Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întruneşte, luni dimineaţa, pentru a decide privind suspendarea Alinei Bica din magistratură şi pentru a lua act de demisia acesteia de la DIICOT, informează Mediafax, citând oficiali din Consiliu.

Suspendarea Alinei Bica din magistratură va fi dezbătută în urma arestării ei în dosarul despăgubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Bica şi-a înaintat, vineri, demisia de la conducerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) şi din funcţia de procuror al Direcţiei. Demisia a fost trimisă procurorului general al României, Tiberiu Niţu.

Alina Bica a devenit șefă a DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei din acel moment, premierul Victor Ponta.

Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineaţa, printr-o decizie luată de instanţa supremă, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. La momentul respectiv, Alina Bica era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.