Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dubla taxă majoreză cu 10-12% factura la energia electrică

Bucureşti: Dubla taxă majoreză cu 10-12% factura la energia electrică

DISTRIBUIȚI

132598 – 06112014 – Președintele Asociației Române a Consumatorilor de Utilități susţine că factura la energia electrică este majorată artificial cu 10-12% în fiecare lună din cauza dublei taxări. “Factura la energia electrică este majorată artificial cu 10-12 preocente în fiecare lună din cauza dublei taxări a certificatelor verzi și a taxei de cogenerare”, a declarat astăzi Maria Cristina Toderaș președinte Asociației Române a Consumatorilor de Utilități, notează Radio Romania Actualitati.

Toderaș a explicat că până în anul 2012 taxa de co-generare și certificatele verzi erau incluse în tariful de energie electrică iar după această dată printr-un ordin ANRE aceste taxe trebuiau să fie trecute explicit în factură însă nu au fost scoase și din tariful inițial.

Președinta Asociației Române a Consumatorilor de Utilități a mai precizat că încă din august 2012 procurorii DNA au constat că au fost facturate de două ori certificate verzi însă nici până în prezent nu s-au luat măsuri pentru recuperarea prejudiciului produs consumatorilor.

Toderaș a mai declarat că cele 8 companii de distribuire a energiei electrice trebuie să calculeze prejudiciul pierderilor pentru fiecare consumator în parte iar sumele încasate necuvenit ar trebui actualizate cu rata inflației și a dobânzii legale.

Maria Cristina Toderaș președinta Asociației Române a Consumatorilor de Utilități a mai declarat că se va adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor deoarece ANRE „și-a demonstrat lipsa de parțialitate și echidistanță față de consumator în relația cu furnizorul”.– PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.