Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Funcționarii publici strâng semnături pentru declanșarea unui conflict de muncă

Bucureşti: Funcționarii publici strâng semnături pentru declanșarea unui conflict de muncă

DISTRIBUIȚI

133103 – 26112014 – Sindicatul Național al Funcționarilor Publici a început procedura de strângere de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă la nivelul instituțiilor publice din România, urmare a Rezoluțiilor Adunării Generale din 22 – 24 octombrie 2014.

Acesta vizează modificarea Legii 188/1999 privind statutul funcționarilor publici astfel încât aceasta să asigure: independența, cariera și stabilitatea funcționarilor publici ‚ reglementări necesare pentru ca instituțiile publice să nu devină arme de luptă politică sau subordonate unor interese ale oamenilor politici, dar şi protecția juridică a funcționarilor publici.

De asemenea este specificată şi negocierea salarizării personalului din administrația publică, funcționari publici și personal contractual, dar şi negocierea și încheierea Acordului Colectiv și Contractului Colectiv la nivel de ramura – Administrație Publică.

Adunarea Generală a Sindicatului Național al Funcționarilor Publici a decis ca nici una din formele legale de luptă sindicală – negocieri, mitinguri, grevă de avertisment și grevă generală, să nu fie exclusă din strategia de atingere a obiectivelor propuse. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.