Acasă Externe Israel: Federica Mogherini la Ierusalim: “Riscăm să ne afundăm din nou în...

Israel: Federica Mogherini la Ierusalim: “Riscăm să ne afundăm din nou în violență”

DISTRIBUIȚI

 132625 – 07112014 –  Înaltul reprezentant al Uniunii europene pentru afaceri externe, Federica Mogherini, a atras atenția, în cursul unei vizite la Ierusalim, că dacă nu se vor face eforturi pentru găsirea unei soluții, există riscul escaladării violențelor dintre israelieni și palestinieni, informeză AFP.

”Dacă nu avansăm pe frontul politic, riscăm să ne afundăm din nou în violență”, a spus noua șefă a diplomației UE.

Vizita Federicăi Mogherini în Orientul Mijlociu, prima în calitate de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe, are loc în contextul unor tensiuni sporite în regiune și va include deplasări la Tel Aviv, Ierusalim, Gaza și Ramallah.

Recent, Mogherini a criticat planurile Israelului de a construi noi locuințe în Ierusalimul de Est, planuri care în opinia sa ”pun în pericol” eforturile internaționale de reluare a procesului de pace în regiune.

În cadrul vizitei sale în Orientul Mijlociu, Federica Mogherini se va întâlni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cu ministrul de externe Avigdor Lieberman. Sunt prevăzute, de asemenea, convorbiri cu președintele palestinian, Mahmoud Abbas, și cu premierul Rami Hamdallah. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.