Acasă Externe Rep. Moldova: Klaus Iohannis: Îmi doresc ca Rep. Moldova să adere la...

Rep. Moldova: Klaus Iohannis: Îmi doresc ca Rep. Moldova să adere la UE în mandatul meu

DISTRIBUIȚI

 133155 – 28112014  – Presedintele ales Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Chisinau, in prima vizita ezterna facuta dupa alegerile din 16 noiembrie, că România are o datorie de necontestat faţă de Rep. Moldova – constituirea unui spaţiu comun de democraţie şi bunăstare, iar unul din obiectivele externe ale Bucureştiului este susţinerea parcursului european al Rep. Moldova.

„Sunt aici pentru a exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democraţiei şi alinierea Rep. Moldova la normele europene”, a spus el.

”Pe 30 noiembrie, cetățenii Rep. Moldova au șansa să aleagă un viitor pentru țara lor. O schimbare în bine care se va simți în viața de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluție aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetățenilor Rep. Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici antrenați în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese dintre diferitele comunități din interiorul statului și să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetățenilor Rep. Moldova. Am speranță că acei cu drept de vot vor opta pentru un pro-european. Fac apel, cu precădere, și către cei cu cetățenie română: „România a avut șansa istorică de a deveni parte a comunității europene. Pe 30 noiembrie, putem acorda o șansă europeană și un viitor mai bun Rep. Moldova”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele ales al României a apreciat „evoluţia relaţiilor dintre Rep. Moldova și Uniunea Europeană, care a fost una impresionantă”, declarând că „aderarea Rep. Moldova la UE este un proiect naţional al României” şi îşi doreşte mult ca aceasta să se întâmple pe durata mandatului său de preşedinte.

Iohannis, care l-a învins detașat pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale și în Rep. Moldova, a transmis un mesaj de sprijin pentru formațiunile pro-europene. În conferința de presă comună susținută după întâlnirea cu Vlad Filat, politicianul moldovean a atribuit o conotaţie istorică vizitei lui Iohannis, subliniind momentul de cumpănă  în care se afla țara vecină: „Cetăţenii urmează prin vot să decidă soarta ţării, urmează să decidă ce se va întâmpla cu ţara noastră. Alegerile de duminică sunt cele mai importante alegeri de la declararea independenţei încoace. Trebuie să fim responsabili, uniţi, solidari şi să oferim Rep. Moldova un viitor european, cetăţenilor o viaţă mai bună în marea familie a Europei”, a declarat liderul PLDM.

Vlad Filat a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat Moldovei de-a lungul anilor şi s-a arătat convins că parcursul european al RM va continua, iar Rep. Moldova va deveni, alături de România, parte a UE.

La final, Klaus Iohannis i-a oferit lui Vlad Filat în dar cartea sa „Pas cu pas”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.