Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosarul MediaPro: Unsprezece suspecţi au fost reţinuţi

Bucureşti: Dosarul MediaPro: Unsprezece suspecţi au fost reţinuţi

DISTRIBUIȚI

133301 –  05122014  – Unsprezece suspecţi au fost reţinuţi până acum în dosarul MediaPro, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei. Soţul Loredanei Groza, Andrei Boncea, a fost adus cu mandat la poliție şi audiat, alături de mai mulţi directori din MediaPro.

Nu mai puţin de 41 de percheziţii au avut loc în judeţele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Brăila.

Printre cei săltaţi de anchetatori în dosarul „MediaPro” se numără şi Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza. Acesta a fost dus la sediul Poliţiei Capitalei, unde se fac audierile, cu mandat de aducere. Şi pentru că a avut de aşteptat înainte de a fi audiat, Andrei Boncea a cerut de acasă mâncare şi medicamente. Andrei Boncea este producător, şi un apropiat al omului de afaceri Adrian Sîrbu.

Potrivit procurorilor, din probele adunate până la acest moment în acest caz a reieşit că suspecţii „au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar”.

Prejudiciul adus statului se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma totală spălată prin evaziune fiscală este de apoximativ 15 milioane de lei.

Anchetatorii au emis mandate de aducere pe numele a 27 de persoane.

Audierile nu s-au desfăşurat fără incidente. La un moment dat, o ambulanţă a fost chemată să acorde îngrijiri medicale unei femei de 39 de ani, cercetată în dosar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.