Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii la cămătari din Bucureşti, Teleorman şi Giurgiu

Bucureşti: Percheziţii la cămătari din Bucureşti, Teleorman şi Giurgiu

DISTRIBUIȚI

133269 –  04122014  – Procurorii DIICOT au facut joi dimineata perchezitii la camatari din Bucuresti, Teleorman si Giurgiu. Anchetatorii DIICOT, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate, au efectuat 20 de perchezitii domiciliare, care au ca scop destructurarea unei grupari infractionale organizate formate din 15 persoane, specializate in comiterea infractiunilor de camata, santaj si spalare a banilor, arata un comunicat al institutiei.

La sediul DIICOT vor fi aduse la audieri 30 de persoane.

POtrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea actiona inca din 2011 in Teleorman. Membrii ei erau implicati in activitati de camatarie (fiind percepute dobanzi intre 5 si 40% lunar, din valoarea creditului acordat) si recuperari de debite, inclusiv prin mijloace violente (amenintare, santaj).

Camatarii dadeau imprumuturi mai ales patronilor de mici firme, dupa ce in prealabil „studiau” posibilitatile de restituire, dar si bunurile de valoare ce ar putea fi valorificate pentru achitarea debitelor si dobanzilor, precizeaza DIICOT.

Daca nu plateau, debitorii erau amenintati, intimidati sau chiar agresati fizic.

De asemenea, in situatia in care erau in imposibilitatea de a achita datoriile, debitorii erau constransi sa isi vanda bunurile, eventual cu posibilitatea rascumpararii la valori superioare celor de vanzare.

Din sumele obtinute, camatarii isi cumparau masini de lux, case, terenuri pentru ei si rudele lor, ca sa ascunda originea banilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.