Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Băsescu reclamă Guvernul

Bucureşti: Băsescu reclamă Guvernul

DISTRIBUIȚI

134257 – 26012015  – Fostul presedinte Traian Basescu a trimis Guvernului o plangere administrativa, prin care arata ca nu a primit inca niciun raspuns in ceea ce priveste cele doua vile din Snagov pe care le-a agreat ca resedinta si cabinet de lucru. In plus, acesta ameninta cu instanta.

Plangerea a fost inregistrata la 13 ianuarie a. c. la cabinetul premierului Victor Ponta, reclamdandu-se refuzul SGG si al RA-APPS de a-i atribui o locuinta de protocol pentru a-i fi resedinta, precum si un cabinet de lucru, Traian Basescu subliniind ca i se cuvin aceste drepturi, in calitate de fost presedinte, relateaza Mediafax.

„In cazul in care aceasta solicitare legala nu se va solutiona la nivel administrativ-institutional, ma vad nevoit sa ma adresez instantelor judecatoresti competente, cu toate consecintele ce vor decurge din acest demers judiciar, pentru recunoasterea unor drepturi ce mi se cuvin, in baza legii, similar celorlalti sefi de stat care beneficiaza in prezent de drepturile conferite de Legea 406/2001”, mai precizeaza fostul sef de stat, in plangerea sa.

Dupa ce i s-a pus la dispozitie o lista cu sapte imobile, pe 9 decembrie, fostul presedinte s-a decis asupra Vilei 11 si Vilei 1A din Snagov, care ar corespunde criteriilor legale.

„In consecinta, la 10 decembrie 2014 s-a solicitat RA-APPS sa precizeze care dintre cele doua imobile urmeaza a fi puse la dispozitia subsemnatului, in calitate de fost sef al statului roman”, se arata in plangerea lui Traian Basescu.

La 12 ianuarie, seara, premierul Victor Ponta a spus ca una dintre vilele RA-APPS din Snagov aflate pe lista imobilelor puse la dispozitie de Guvern pentru a fi folosite ca resedinta de fostul presedinte Traian Basescu va fi scoasa la vanzare pentru 2,5 milioane de euro. Este vorba despre vila 11 din Snagov, care are aproape 2.200 metri patrati.

„Cu siguranta o vom scoate la vanzare, pentru ca este evaluata la peste 2,5 milioane euro. Daca Basescu vrea sa o cumpere, va veni cu cei 2,5 milioane euro”, a spus Ponta la Antena 3.

Cea de a doua vila RA-APPS de la Snagov pusa la dispozitie lui Traian Basescu in luna decembrie a fost acordata intre timp spre utilizare Autoritatii pentru Persoanele cu Dizabilitati.

De asemenea, prim-ministrul spunea ca pana la acea data fostul presedinte nu a dat un raspuns cu privire la oferta facuta de Guvern. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.