Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Prahova: Deputatul Roşca, în arest la domiciliu

Prahova: Deputatul Roşca, în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

 134258 – 26012015  – Deputatul liberal Mircea Roşca, arestat preventiv din luna noiembrie pentru de trafic de influenţă, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a instanţei supreme. – a fost plasat în arest la domiciliul său din localitatea Comarnic, judeţul Prahova, au declarat, duminică, reprezentanţii Biroului de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICJJ), potrivit Cotidianul.ro.

Şi vărul lui Mircea Roşca, Adrian Rotilă, arestat preventiv în acelaşi dosar, pentru dare de mită, a fost plasat în arest la domiciliu.

Deputatul PNL este acuzat de trafic de influenţă după ce în 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, a cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat la DNA, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi la alţi membri ai Consiliului Local Azuga pentru ca firma denunţătorului să dobândească terenuri în oraş. Pe de altă parte, în perioada 2011-2014, Mircea Roşca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova, respectiv Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă, a unor contracte de achiziţii publice. În schimbul acestor „intervenţii”, susţin procurorii anticorupţie, Roşca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei, construcţii în valoare de 35.418,39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.