Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul Mircea Roşca rămâne în arest

Bucureşti: Deputatul Mircea Roşca rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

133595 –  17122014 –  Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis marti propunerea de prelungire a arestarii preventive formulata de DNA Ploiesti cu privire la deputatul PNL Mircea Rosca si la varul acestuia, Adrian Rotila. Decizia ICCJ poate fi contestata in termen de 48 de ore.

ICCJ a respins pe 26 noiembrie contestatia deputatului PNL Mircea Rosca fata de masura arestului preventiv, astfel ca parlamentarul cercetat pentru fapte de coruptie a ramas in detentie.

Rosca a fost retinut si ulterior arestat preventiv, dupa ce anchetatorii au perchezitionat domiciliul acestuia din localitatea prahoveana Comarnic timp de mai multe ore.

Mircea Rosca este cercetat pentru trafic de influenta intr-un dosar in care mai sunt vizati varul acestuia, Adrian Rotila, de asemenea in arest preventiv, dar si presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, aflat sub control judiciar, acestia din urma fiind acuzati de cumparare de influenta si dare de mita.

Potrivit DNA, in anul 2011, in calitate de vicepresedinte al organizatiei judetene PNL Prahova, Mircea Rosca a pretins de la un denuntator suma de 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra lui Gabriel Popescu si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a inlesni dobandirea unor terenuri in localitate de catre firma denuntatorului.

Procurorii sustin ca din aceasta suma Mircea Rosca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea la nivel judetean.

„Diferenta de 4.000 euro a fost remisa de acelasi inculpat secretarului Primariei Azuga, Diana Dumbrava, in vederea indeplinirii unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si care vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie publica si desemnarea castigatoare a firmei denuntatorului”, arata DNA.

In perioada 2011-2014, Mircea Rosca a intervenit pe langa factorii de decizie din institutii publice din judetul Prahova (Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare si Protocol Sinaia) asupra carora avea influenta prin prisma calitatilor pe care le-a detinut in mod succesiv la nivelul autoritatilor publice locale centrale si la nivel politic, in vederea atribuirii catre societatile detinute de Adrian Rotila a unor contracte de achizitii publice.

„In schimbul acestor interventii, Mircea Rosca a primit de la Adrian Rotila bani si alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, constructii in valoare de 35.418, 39 lei si folosinta unui autoturism marca Audi A8) „, au mai precizat procurorii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.