Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cea  mai  mare cifra  de afaceri  din  istoria Hidroelectrica, in 2014

Bucureşti: Cea  mai  mare cifra  de afaceri  din  istoria Hidroelectrica, in 2014

DISTRIBUIȚI

134274 – 26012015  – Hidroelectrica  anunta ca a  incheiat  exercitiul  financiar pentru anul 2014 cu cea  mai  mare cifra  de afaceri  din  istoria companiei – 3,4 miliarde lei, cu cel mai mare profit inregistrat vreodata – 1,2 miliarde lei, si cu cel mai mic pret de productie din ultimii cinci ani – 108 lei/MWh.

“Daca am exclude impactul taxei pe stalp, de aproximativ 8 lei/MWh si pe cel al taxei pe apa uzinata de 21 lei/ MWh, atunci costul megawattului produs de Hidroelectrica in 2014 ar fi de doar 79 lei, reprezentand, de departe, cel mai mic cost inregistrat vreodata de companie. Performanta Hidroelectrica din 2014 este cu atat mai mare cu cat se raporteaza la o productie de 18,4TWh, departe de recordul inregistrat in 2005 de 20,1TWh sau in 2010 de 19,8TWh. Cu toate acestea, cifra de afaceri a fost mai mare cu 135 milioane lei comparativ cu anul 2010, iar profitul cu 800 milioane lei mai mare”, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

“Hidroelectrica a inregistrat in 2014 cea mai buna performanta financiara din Europa, cu o ponderea  profitului  net  in  cifra  de afaceri  de  35%,  surclasand eternele  rivale,  Fortum din  Finlanda  si Verbund din Austria. In perioada 30 iunie 2012 – 31 decembrie 2014 Hidroelectrica si-a redus datoriile cu 82%, repectiv de la 4,3 miliarde lei la 775 milioane lei, in acelasi interval de timp, compania imbunatatindu-si semnificativ trezoreria neta, de la un nivel negativ de 763 milioane lei la plus 489 milioane lei, se mai arată în comunicat.

“Insolventa  Hidroelectrica  a  rasturnat  eterna  paradigma  ca  statul  este  un  prost  manager.  Si companiile statului pot genera valoare, performanta, profit si incredere daca sunt administrate de profesionisti. Cand statul va intelege ca managementul companiilor sale trebuie incredintat unor oameni recomandati de competente profesionale, probitate morala, capabilitati manageriale si nu de carnetul de partid, atunci Statul va deveni un bun administrator. Atunci companiile statului nu vor mai genera doar arierate, somaj, falimente sau privatizari paguboase ci vor deveni adevaratemotoare de crestere economica si piloni de stabilitate sociala. Dupa exemplul Hidroelectrica, si ceilalti producatori de energie trebuie sa se restructureze, sa-si reduca  costurile  de  exploatare  in  paralel  cu  cresterea  gradului  de  retehnologizare.  Toate interventiile  statului  nu-i  vor  putea  salva  daca  nu  vor  intelege  ca  intr-o  ecomonie  de  piata prevaleaza competitivitatea si nu ajutorul de stat”, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, citat in comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.