Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: “Fără o studiere mult mai atentă a anilor comunismului, e greu...

Bucureşti: “Fără o studiere mult mai atentă a anilor comunismului, e greu de crezut că putem trece mai departe”

DISTRIBUIȚI

134275 – 26012015  – Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni dimineata, cu prilejul unei vizite la arhivele fostei Securitati, ca romanii trebuie sa acorde mai multa importanta istoriei recente si sa studieze mai mult anii comunismului. Seful statului a reiterat ideea de infiintare a unui muzeu dedicat regimului comunist, la care va contribui si Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), atat cu „piese, dar si cu concepte si concluzii”.

„Am enuntat acum cateva luni un concept la care tin in continuare, un muzeu al comunismului, si cu siguranta aceasta arhiva va contribui si cu piese, dar si cu concepte si concluzii. Mi se pare foarte important sa nu trecem prea repede peste istoria noastra recenta. Din pacate, dupa ce am aflat astazi, nu am reusit sa cunoastem suficient de bine istoria recenta, vorbesc despre anii comunismului. Este nevoie de o studiere mult mai atenta si o reconciliere cu istoria noastra recenta. Acest lucru nu s-a intamplat si, fara etapa aceasta, e greu de crezut ca putem trece mai departe”, a explicat Klaus Iohannis, potrivit Ziare.com.

De asemenea, presedintele a mentionat ca reprezentantii CNSAS i-au prezentat modul in care functioneaza arhiva si problemele cu care se confrunta institutia, „multe usor de rezolvat”, in opinia lui Iohannis.

„Am convenit sa primesc un memoriu cu cele mai importante probleme si urmeaza o intalnire in cadrul careia vom incepe sa rezolvam din ele”, a asigurat seful statului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.