Acasă Externe Agenda Europeana Bucureşti: Daciana Sârbu preocupată de obezitatea infantilă

Bucureşti: Daciana Sârbu preocupată de obezitatea infantilă

DISTRIBUIȚI

134195 – 22012015 –  Unul din 3 copii intre 6 si 9 ani din Uniunea Europeana sufera de obezitate, iar institutiile europene nu fac suficient pentru a se lupta cu acest fenomen, considera eurodeputata Daciana Sarbu, care a cerut Presedintiei curente a Uniunii Europene sa ia masuri urgente in acest sens.

Eurodeputata, care este si vicepresedinta a Comisiei de Sanatate publica a Parlamentului European, a participat la discutiile din comisie cu ministrul sanatatii leton, solicitandu-i ca presedintia asigurata de acest stat sa trateze problema obezitatii infantile ca pe o prioritate:

Anul trecut s-a adoptat Planul de Actiune privind Obezitatea Infantila, agreat de toate statele membre. Exista peste 60 de angajamente punctuale asumate de statele membre si de Comisia Europeana, care includ proiecte concrete si foarte utile, precum: instruirea parintilor, cadrelor didactice si personalului medical pe teme de nutritie, asigurarea de facilitati gratuite pentru desfasurarea de activitati sportive in cadrul comunitatilor locale, sau sprijinirea cercetarii in domeniul obezitatii. Toate aceste angajamente trebuie sa inceapa sa fie aplicate urgent! Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prin Childhood Obesity Surveillance Initiative, in 2008, unul din 4 copii suferea de obezitate sau era supraponderal. In 2010, aceasta suferinta afecta unul din 3 copii intre 6 si 9 ani. Daca aceste proiecte raman pe hartie, va mai trece un an sau un mandat in care institutiile europene nu au facut nimic decisiv pentru a se lupta cu acest fenomen, iar cifrele vor continua sa creasca”, atrage atentia eurodeputata.

 “I-am amintit ministrului leton de acest plan de actiuni si ma bucur sa constat ca in programul oficial al Presedintiei letone este mentionata, la capitolul sanatate, si promovarea stilului de viata sanatos inca din copilarie. Este un semnal ca se pot face pasi concreti in aceste 6 luni”, considera Daciana Sârbu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.